Buitengewoon celloconcert voor dialysepatiënten

02 september 2016

Een bekend deuntje, maar wat is het…? Al snel blijkt dat de meeste dialysepatiënten het melodietje van Angry Birds wel herkennen. Zelfs op de cello van duo Muziek aan Bed. Eén cello die ze samen bespelen, welteverstaan.

‘Zitten jullie op een tandem?’, vraagt dialysepatiënt Keijser. Een bijzonder gezicht is het ook wel, beide dames die achter elkaar zitten te spelen. ‘Als ze verkeerd speelt, dan prik ik haar met de stok’, lacht Tjakina naar haar collega Marieke.

Gelukkig klinkt het allemaal prachtig. Zowel de 40e symfonie van Mozart – toch echt geschreven voor een heel orkest – als een bekende operamelodie, een Macedonisch volkslied en een Turks lullaby. De patiënten van de dialyseafdeling luisteren ademloos toe.

Muziek aan Bed en Vrienden van CWZ maakten dit optreden mogelijk. ‘Goede muziek, het is een kunst apart’, zegt een van de luisteraars. Ook de verpleging is enthousiast. ‘Goed dat zoiets gebeurt voor de patiënten. Mensen liggen hier al gauw vier uur tijdens een dialyse.’
Het is de bedoeling dat deze optredens vaker gaan plaatsvinden. Na de dialyseafdeling bezocht Muziek aan Bed ook de kinderafdeling en de couveuseafdeling.

Ook een optreden steunen?
Dat kan! Kijk op de website van Vrienden van CWZ.