Aandachtspunten nieuwe werkwijze CWZ rondom bloedafname

23 juli 2019

Aandachtspunten nieuwe werkwijze CWZ rondom bloedafname

Voor actuele informatie ga naar: bloedafname en prikposten.

Sinds kort werken de medewerkers van de afdeling bloedafname, trombosedienst en dichtbijzorg in het CWZ met een nieuw digitaal routeplannersysteem, de zogenaamde Careware app. Door deze digitalisering kunnen we het bloedafnameproces in de keten sneller, eenvoudig en veiliger maken. We starten eerst met de implementatie van het digitale routeplannersysteem, maar blijven voorlopig werken met het papieren aanvraagformulier of de bekende ZorgDomein loopbrief. In de nabije toekomst streven we er naar om via dit nieuwe systeem de lab orders digitaal te verwerken.

 

Verandering

Het plannen van de routes via de nieuwe app is een flinke verandering in het logistieke proces van de bloedafname en het is gebleken dat de introductie moeizamer verloopt dan gewenst. Binnen onze mogelijkheden doen we er alles aan om eventuele vragen of problemen zo goed mogelijk op te pakken. We proberen de eventuele overlast voor u als huisarts, specialist ouderengeneeskunde, uw patiënten en andere zorgpartners zoveel mogelijk te beperken. Onze welgemeende excuses mocht u dit toch anders ervaren.

Samenwerking

Als huisarts of specialist ouderengeneeskunde kunt u ons helpen door lab aanvragen zoveel mogelijk digitaal via ZorgDomein te doen en door cito aanvragen alléén voor spoed te gebruiken. Ons nieuwe routeplannersysteem is namelijk gekoppeld aan ZorgDomein en we merken dat er nu met name vragen of foutmeldingen binnen komen over papieren aanvragen. In alle gevallen dient er nog een loopbrief aan de patiënt te worden meegegeven.

Aanvragen thuisprikken

Ook de werkwijze voor een thuisprikaanvraag is aangepast. Dit verloopt niet meer via de Linkbox CWZ thuisprikken of www.hlab.cwz.nl . U kunt hier ook niet meer bij. Vanaf nu dient u hiervoor het formulier ‘laboratoriumonderzoek KCL en MMB’ van ZorgDomein te gebruiken (zie af¬beelding). Dit formulier bevat de optie ‘thuisprikken’ dat via een vinkje moet worden geactiveerd. Selecteer aan de hand van de postcode van uw patiënt de dag waarop er aan huis ge¬prikt moet worden en activeer de order via ‘versturen’. Het is belangrijk om te vermelden dat u het prikmoment zorgvuldig afstemt met uw patiënt. Wij kunnen namelijk het thuisprikmoment in ZorgDomein niet voor u aanpassen. Ook in dit geval dient er altijd een loopbrief bij de patiënt aanwezig zijn. Tijdens het thuisprikmoment overhandigt de patiënt de brief aan de bloedafname medewerker, die zo precies weet wat er moet worden geprikt.

Meer info & contact

Heeft u vragen over dit onderwerp of loopt u in dit proces tegen bepaalde zaken aan? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 024 - 365 5181. Dat kan ook voor cito thuisprikaanvragen.

Naar boven