Informatiebijeenkomst: Zelf uw artroseklachten verminderen

12 september 2017 Zorgpartners Specialismen Orthopedie

Heeft u pijn in heup, knie of andere artrose-gerelateerde klachten? Dan ben u van harte welkom op de informatieavond over artrose van CWZ orthopedie. U krijgt informatie over de klachten bij artrose, oorzaken en behandelmogelijkheden. Ook krijgt u tips en oefeningen om de klachten te verminderen.

Bij artrose denken veel mensen aan slijtage van de gewrichten. Dat is niet helemaal juist. Uw gewricht is niet versleten, maar er is wel iets in veranderd. De kans op artrose neemt toe met de leeftijd, maar artrose komt ook voor bij jongeren. De meest voorkomende klachten bij artrose zijn pijn en stijfheid van het gewricht. Als mensen veel klachten hebben kan een gewricht worden vervangen door een prothese, bijvoorbeeld een knie of heupprothese. Maar dat is lang niet altijd nodig. Vaak kunt u zelf al veel doen om de artroseklachten te verminderen. Zoals meer of anders bewegen, afvallen, letten op voeding en gebruik van pijnstillers

Hoe u dit kunt doen, hoort en ziet u tijdens de informatiebijeenkomst in CWZ. Deze avond krijgt u informatie van een fysiotherapeut, orthopedisch chirurg, verpleegkundig specialist en diëtiste van het CWZ.

De toegang is gratis.

Voor wie?
Voor mensen met pijn in heup, knie of andere artrose-gerelateerde klachten.

U kunt zich tot één dag voor de bijeenkomst inschrijven via artrosevoorlichting@verwijder-dit.cwz.nl. Na inschrijving bent u van harte welkom op deze informatiebijeenkomst.

Programma
18.15 Zaal open, inloop met koffie of thee.

18.30 Aanvang informatiebijeenkomst

20.00 Sluiting

Waar?
CWZ Auditorium
Weg door Jonkerbosch 100
6532 SZ Nijmegen

In het ziekenhuis staat met borden aangegeven waar u moet zijn.