Longpunt Nijmegen: mijn partner heeft een longziekte. Waar loop je tegenaan?

Wanneer:
15 maart 2019, 13:30 - 15:30
Locatie:
CWZ Auditorium, Weg door Jonkerbos 100 Nijmegen

Bijeenkomst van het Longpunt Nijmegen: mijn partner heeft een longziekte. Waar loop je tegenaan?

Longpunt Nijmegen | CWZ Nijmegen

Bijeenkomst van het Longpunt over longziekten. De informatie gaat over longziekten bij partners, hoe hiermee om te gaan en waar u tegenaan loopt. 

Een ernstige longziekte is niet alleen zwaar voor de zieke partner, maar ook voor de naaste. Als naaste krijgt u er meestal veel zorgtaken bij en de relatie met uw zieke partner kan eventueel ingrijpend veranderen. Door op tijd hulp te regelen, voorkomt u dat u overbelast raakt. Maar elkaar de ruimte geven helpt ook, zodat ieder zoveel mogelijk zelf zijn eigen dingen kan doen. En af en toe samen iets leuks ondernemen draagt er ook toe bij dat u het samen langer op een prettige manier volhoud.

Tijdens deze bijeenkomst worden ervaringen besproken. Zodat je van elkaar een beetje wijzer wordt. Onder de aanwezigen wordt een cadeau verloot: het mantelzorg compliment 'Samen sterk' van Longpunt Nijmegen

Dit jaar organiseert het Longpunt zeven bijeenkomsten. De ene keer in CWZ, de andere keren in UCCZ Dekkerswald of Voorzieningenhart De Biezantijn. De bijeenkomsten hebben een ontspannen en informeel karakter en vormen zo een ontmoetingsplaats voor patiënten, partners, mantelzorgers, familie, zorgverleners en andere belangstellenden. Deelnemers wisselen via Longpunt ervaringen uit, krijgen tips en delen hun zorgen. Voor zorgverleners en vrijwilligers is Longpunt dé gelegenheid om patiënten en hun omgeving te ontmoeten en te informeren. Door de bijeenkomsten willen we de kwaliteit van leven voor longpatiënten vergroten. We helpen hen de ziektelast te verminderen door lotgenotencontact en zelfmanagement te stimuleren.

De toegang is gratis. Tijdens de bijeenkomst geen geurtjes gebruiken.

Programma

Aanmelden

Is niet verplicht, wel fijn!

 

Meer informatie