Prostaatkankercentrum Nijmegen

'Patiënten profiteren van de samenwerking van 3 ziekenhuizen in één ervaren operatieteam'

Robotoperaties bij prostaatkanker in CWZ

'Even’ naar een ander ziekenhuis voor een complexe operatie. Omdat daar de ervaring het grootst is. Dat lijkt omslachtig, maar het loont. De robotoperaties bij prostaatkanker in CWZ bewijzen het.

Ervaren operatieteam

De ervaring van de operateur bepaalt het resultaat. Dat blijkt uit onderzoek en uit de praktijk. Neem de ingreep waarbij de prostaat wordt verwijderd met de operatierobot. Hoe vaker een uroloog deze complexe ingreep doet, hoe beter hij daarin wordt. De kanker wordt dan beter weggehaald. En de kans op complicaties als incontinentie en impotentie daalt.

3 ziekenhuizen werken samen bij prostaatkankerzorg

CWZ, Radboudumc en Catharina Ziekenhuis Eindhoven sloegen daarom de handen ineen bij de prostaatkankerzorg. Een uroloog uit Radboudumc en een uroloog uit het Catharina Ziekenhuis komen speciaal voor de robotoperaties naar CWZ en nemen hun patiënten mee. Samen met 2 CWZ-urologen doen zij alle operaties op één plek met één toegewijd operatieteam. Patiënten profiteren door deze samenwerking van een ervaren operatieteam. En van de kennis die andere ziekenhuizen meebrengen. Want in Radboudumc bijvoorbeeld doen ze weer een PSAMA PET scan, een onderzoek dat niet in CWZ kan. In het Catharinaziekenhuis vindt inwendige bestraling plaats die niet in Radboud en CWZ gebeurt. Zo heeft elke patiënt toegang tot de beste faciliteiten met de meest precieze diagnose en de best mogelijke behandeloptie.
Per 1 januari 2019 gaan de 3 ziekenhuizen ook samenwerken met Andros Mannenkliniek.

Topzorg = een CWZ-ambitie

De keuze van 3 ziekenhuizen om samen alle robotoperaties bij prostaatkanker in CWZ te doen, past bij de CWZ-ambitie om unieke expertises te ontwikkelen en de topklinische status te versterken.