Ons verhaal

Een goede gezondheid is ons grootste bezit. Als daar iets mee is, ontregelt dat je hele leven. Ziekte en lichamelijk ongemak maken je onzeker en afhankelijk van anderen. Wat je dan nodig hebt, is goede zorg. Zorg die bij je past en waarbij je de regie houdt. In CWZ bieden we die zorg. 

Zorg volgens de laatste inzichten

Iedereen is bij ons verzekerd van veilige zorg volgens de laatste inzichten. Juist omdat ons ziekenhuis artsen en verpleegkundigen opleidt, hebben we actuele kennis in huis. Wetenschappelijk onderzoek en medische innovaties houden ons bij de tijd. Op een aantal gebieden hebben we zelfs unieke expertise waarvoor mensen uit het hele land naar ons toe komen. De topklinische zorg maakt CWZ tot een aantrekkelijke werkplek voor gedreven professionals. Mensen die hun vak verstaan en graag grenzen verleggen.

Actief betrokken patiënt

Goede zorg is meer dan medische deskundigheid alleen. De beste resultaten zien we als een betrokken patiënt samen met de arts beslist. Maar waar de een graag zelf de regie pakt, vindt de ander het ingewikkeld om keuzes te maken. Omdat iedere mens uniek is en zijn eigen behoeften en wensen heeft, is informatie op maat noodzaak. Informatie die uiteraard begrijpelijk moet zijn. Onze zorgverleners zijn zich hiervan meer en meer bewust.

Zorg die echt verder helpt

We vinden het ook belangrijk dat onze zorg leidt tot een waardevol resultaat dat mensen écht verder helpt. Dus kijken we wat het nut is van onderzoeken en behandelingen en vergelijken we onze resultaten met die van andere ziekenhuizen. Doelmatige zorg is slim georganiseerd. Daardoor hoeven mensen korter in CWZ te zijn of er zelfs helemaal niet te komen. Zo zoeken we steeds naar een goede balans tussen kwaliteit en betaalbare zorg.

Naar mensen toe

De juiste zorg op de juiste plek is ons ideaal. We brengen steeds meer ziekenhuiszorg naar patiënten toe: bij hen thuis, bij de huisarts, in het verpleeghuis of op een buitenpoli van CWZ. Dat is minder belastend voor mensen en helpt bij het verlagen van de stijgende zorgkosten in Nederland. Natuurlijk doen we dat samen met onze zorgpartners in de regio, die de begeleiding en controles van ons overnemen. Nieuwe e-health toepassingen helpen hierbij. Onze zorg houdt niet op bij de uitgang van het ziekenhuis.

Met aandacht

Juist als je ziek en kwetsbaar bent, is aandacht belangrijk. Vriendelijkheid en betrokkenheid zitten in ons DNA. Dat horen we al bijna 170 jaar van de mensen die naar hét ziekenhuis van de regio Nijmegen komen. Voor goede zorg en een prettige service. Mogelijk gemaakt door toegewijde medewerkers en vrijwilligers. Samen maken we het verschil. Dit is CWZ.

Naar de historie van CWZ >