Ons verhaal

Juist als je ziek en kwetsbaar bent, is aandacht belangrijk

Een goede gezondheid is ons grootste bezit. Als daar iets mee is, ontregelt dat ons hele leven. Ziekte en lichamelijk ongemak maken ons onzeker en afhankelijk van anderen. Wat je dan nodig hebt, is goede zorg die bij je past en waarbij je de regie houdt. Maar ook aandacht voor jou als mens. In CWZ bieden we die zorg.

Zorg volgens de laatste inzichten

Iedereen is bij ons verzekerd van veilige zorg volgens de laatste inzichten. Juist omdat ons topklinische ziekenhuis artsen en verpleegkundigen opleidt, hebben we actuele kennis in huis. Ook wetenschappelijk onderzoek houdt ons bij de tijd. Daar profiteert niet alleen de ‘gewone’ zorg van. Het maakt ook dat we unieke topzorg kunnen aanbieden in een aantal expertisecentra.

Actief betrokken patiënt

Goede zorg is meer dan medische deskundigheid alleen. De beste resultaten zien we als mensen actief betrokken zijn bij hun zorg en samen met hun arts beslissen. Maar waar de een graag zelf besluiten neemt, vindt de ander het ingewikkeld om keuzes te maken. Omdat iedere mens uniek is en zijn eigen behoeften en wensen heeft, is informatie op maat noodzaak. Onze zorgverleners zijn zich hiervan meer en meer bewust.

Zorg die echt verder helpt

Ook belangrijk vinden we dat onze zorg mensen écht verder helpt. Dus kijken we wat het nut is van onderzoeken en behandelingen en vergelijken we onze resultaten met die van andere ziekenhuizen. We omarmen bovendien nieuwe technologie. Die zorgt er bijvoorbeeld voor dat mensen korter in CWZ hoeven zijn of er zelfs helemaal niet hoeven komen.

Naar mensen toe

Zorg dicht bij huis is ons ideaal. We brengen steeds meer ziekenhuiszorg de regio in: bij de patiënt thuis, bij de huisarts, in het verpleeghuis of op een buitenpoli van CWZ. Dat is minder belastend voor mensen en helpt bij het verlagen van de stijgende zorgkosten in Nederland. Natuurlijk helpen we onze zorgpartners die de begeleiding en controles van ons overnemen.

Met aandacht

Onze zorg houdt niet op bij de uitgang van het ziekenhuis. Juist als je ziek en kwetsbaar bent, is aandacht belangrijk. Vriendelijkheid en betrokkenheid zitten in ons DNA. Dat horen we al meer dan 160 jaar van de mensen die naar hét ziekenhuis van de regio Nijmegen komen. Voor goede zorg en een prettige service. Mogelijk gemaakt door toegewijde medewerkers en vrijwilligers. Samen maken we het verschil.