Dit is CWZ

Samen maken we het verschil

CWZ is een topklinisch opleidingsziekenhuis voor de regio Nijmegen. We staan voor persoonlijke topzorg. Waardevolle zorg die mensen echt verder helpt. Die we aanbieden dicht bij huis. Waarin patiënten een belangrijke stem hebben. En waarbij we nauw samenwerken met onze partners in zorg, welzijn en maatschappelijke dienstverlening. Samen maken we het verschil!

Onze ambities

Betrokken patiënt
We willen dat elke patiënt zich benaderd voelt als een uniek mens met eigen behoeften en wensen. We helpen mensen om de regie te nemen over hun eigen gezondheid en zorg. Samen beslissen hoort straks bij de dagelijkse praktijk.

Waardevolle zorg
We willen onze patiënten zorg geven die bij hen past en die ze ook echt nodig hebben. Zodat we zeker weten dat het mensen verder helpt. Daarbij zoeken we een goede balans tussen hoge kwaliteit en aanvaardbare kosten.

Juiste zorg zorg op de juiste plek
We willen de ziekenhuiszorg naar de patiënt toe brengen. Op de plek waar de zorg het beste kan gebeuren: thuis, bij de huisarts of in het verpleeghuis. We investeren dus in de samenwerking met zorgpartners en in nieuwe technieken.

Topzorg
We willen de beste zorg leveren volgens de laatste inzichten. Dit betekent dat we onze topklinische positie versterken en investeren in expertcentra en wetenschappelijk onderzoek. Patiënten weten ons steeds beter te vinden, ook van ver buiten de regio. 

CWZ in het kort

Hoofdgebouw CWZ Nijmegen

CWZ telt 28 medisch specialismen, 8 paramedische afdelingen en 5 specifieke afdelingen als spoedeisende hulp en IC. Bijna 4.000 medewerkers en vele vrijwilligers leveren dagelijks persoonlijke zorg aan de patiënten. CWZ is ook één van de 27 topklinische opleidingsziekenhuizen in Nederland. Naar onze kerngegevens.

Jubileummagazine

Ter gelegenheid van 25 jaar CWZ aan de Weg door Jonkerbos maakten we een jubileummagazine met interviews, artikelen en weetjes over onze zorg en service. 

Samen maken we het verschil

Al meer dan 160 jaar zijn wij hét ziekenhuis van de regio Nijmegen. Dit filmpje gaat over ons gastvrije huis. Waar we patiënten betrekken, waardevolle én topzorg leveren en zorg steeds vaker naar patiënten in de regio brengen. Een huis waar jong en oud zich in goede handen voelt.