Videocapsule endoscopie

Een endoscopie met een videocapsule is een onderzoek waarbij het slijmvlies van de dunne darm bekeken wordt.

U krijgt een endoscopie met een videocapsule wanneer uw arts vermoedt dat uw klachten komen door afwijkingen van het slijmvlies van de dunne darm. Zo kan uw arts zien waar uw klachten vandaan komen. 

Hoe verloopt een endoscopie met een videocapsule?

U slikt een capsule met daarin een heel kleine camera door. De capsule is niet groter dan een vitaminepil. De capsule gaat op een natuurlijke manier door uw spijsverteringssysteem en maakt tegelijkertijd opnames van uw darmen. De opnames worden opgeslagen op een recorder die u in een schoudertasje meedraagt. Deze recorder neemt 9 uur lang beelden op. De dag erop levert u de recorder in voor verdere verwerking. De capsule verlaat uw lichaam via uw ontlasting. Dit is een wegwerpproduct. Als u graag meewerkt aan een schoner millieu mag u de capsule bij ons inleveren, maar dit hoeft natuurlijk niet.

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.