Spleetlamponderzoek

Een spleetlamponderzoek is een onderzoek van het oog dat de oogarts uitvoert met een microscoop.

Omdat met de spleetlamp bijna het hele oog onderzocht kan worden, zal uw oogarts dit onderzoek bij veel oogklachten doen.

Hoe verloopt een spleetlamponderzoek?

Vaak zal de oogarts uw ogen eerst laten druppelen met druppels die de pupillen wijd maken. De spleetlamp geeft een smalle, felle lichtstraal. Hiermee bekijkt de arts het voorste deel van uw oog. De microscoop van de spleetlamp zorgt voor vergroting van het beeld, zodat de oogarts beter alle details kan zien. Met een speciaal lensje is dan ook het netvlies en de oogzenuw te zien. Door dit onderzoek met de spleetlamp kan de oogarts de oorzaak van uw klachten vinden.

Waar vindt een spleetlamponderzoek plaats?

Dit onderzoek vindt plaats in de spreekkamer van uw oogarts. Dit is in de oogkliniek.

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.