Slaapendoscopie

Een slaapendoscopie is een onderzoek waarbij de arts door een smal buisje in de neus en keel kijkt.

Met dit onderzoek kan de arts zien waar het snurken wordt veroorzaakt en waar de luchtweg samenvalt. Zo kan de arts kijken welke behandeling het beste werkt. Dit onderzoek noemen we een slaapendoscopie of slaapnasopharyngoscopie. 

Hoe verloopt een slaapendoscopie?

'Endo' betekent 'van binnen' en 'scopie' wil zeggen 'kijken'. Dit gebeurt met een soepel en bestuurbaar kijkertje, een endoscoop. Daarmee kan hij de binnenkant van de neus en de keel tot aan de stembanden bekijken.

Waar vindt een slaapendoscopie plaats?

Een slaapendoscopie vindt plaats in de operatiekamer.

Waarom naar CWZ voor een slaapendoscopie?

Het Slaapcentrum CWZ Nijmegen is ervaren in het onderzoeken en behandelen van slaapproblemen. KNO-artsen, longartsen, neurologen en klinisch psychologen werken binnen het centrum samen.

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.