Prenatale screening

Prenatale screening is het opsporen van aangeboren of erfelijke afwijkingen bij het ongeboren kind.

De screening bestaat uit 3 onderzoeken: NIPT, 13-weken echo en een 20-weken echo. Voor deze onderzoeken gaat u naar het Verloskundig Centrum Nijmegen

Voorafgaand aan de prenatale screening vindt er een counselingsgesprek plaats met een gespecialiseerd verpleegkundige. Het doel van dit gesprek is dat u een weloverwogen keuze kuntmaken uit de verschillende onderzoeken. Wij adviseren u om de keuzehulp op de website 'Onderzoek van mijn ongeboren kind' te raadplegen als voorbereiding op dit adviesgesprek.

Toon meer

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.