Keuringen particulieren

Bent u geïnteresseerd in uw gezondheid? Wilt u graag weten hoe bijvoorbeeld uw conditie ervoor staat?

Of vraagt een organisatie om een sportmedisch onderzoek van u? CWZ sportgeneeskunde biedt u de mogelijkheid om een check-up van uw gezondheid te doen. 

Check-up particulieren

Als u geinteresseerd bent in hoe u er qua gezondheid voor staat, kunt u een check-up doen. 

Voorbereiding keuring

U kunt hieronder de vragenlijst voor de check-up downloaden. Wilt u thuis de vragen beantwoorden en het formulier meebrengen naar de keuring? Wilt u vooraf geen zware inspanning verrichten? En vlak tevoren geen koffie of thee drinken? Wij verzoeken u een sportbroek en sportschoenen mee te brengen. U kunt na de check-up douchen bij CWZ sportgeneeskunde. 

Inhoud keuring

Een check-up is een uitgebreid lichamelijk onderzoek met de volgende onderdelen:

 • bespreken van een vragenlijst
 • algeheel lichamelijk onderzoek
 • het bepalen van lengte, gewicht en vetpercentage
 • bloeddrukmeting
 • uitgebreid bloedonderzoek
 • ogentest
 • gehoortest
 • urine-onderzoek
 • longfunctietest
 • rust-ECG
 • maximale fietstest met ademgasanalyse, ECG en bloeddrukcontrole

Rijbewijskeuring

Voor automobilisten van 70 jaar of ouder is voor het verlengen van het rijbewijs minimaal iedere 5 jaar een medische keuring verplicht. Hiervoor kunt u bij ons goed terecht. 

Ook voor jongere automobilisten kan het nodig zijn om een medische keuring te ondergaan. Dat gebeurt als de gezondheidstoestand gevaar zou kunnen opleveren voor de (mede) weggebruiker. Het Centraal Bureau Rijvaardigheid (CBR) beslist hierover. 

Voorbereiding keuring
U kunt op het gemeentehuis een keuringformulier ophalen. U neemt dit mee naar de keuring. Wij verzoeken u het formulier alvast in te vullen. De vragen gaan over uw medische voorgeschiedenis en mogelijke klachten. De arts zal de vragenlijst met u doornemen. U hoeft uiteraard het gedeelte over het lichamelijk onderzoek niet in te vullen, dit is een taak van de keurend arts. U hoeft geen urine mee te brengen, maar wij vragen u wel met een redelijk gevulde blaas te komen. Na afloop krijgt u het formulier mee terug.

Verzekeringskeuring

Uw verzekeringsmaatschappij kan bij het afsluiten van een verzekering om een medische keuring vragen. CWZ sportgeneeskunde heeft hier een keuring voor. Meestal vraagt uw tussenpersoon ons om een afspraak te plannen. U wordt dan door ons secretariaat gebeld om een afspraak te maken.

Voorbereiding keuring
Via uw verzekeringsmaatschappij krijgt u een keuringsformulier. Wij verzoeken u dit vragenformulier in te vullen voordat u naar de keuring komt, ook al staat aangegeven dat dit in het bijzijn van de arts dient te gebeuren. De vragen gaan over uw persoonsgegevens, uw familie, uw medische voorgeschiedenis en mogelijke klachten. De arts zal de ingevulde vragenlijst met u doornemen. U hoeft uiteraard het gedeelte over het lichamelijk onderzoek niet in te vullen. Dit is een taak van de keurend arts.

Praktische informatie

Maatregelen corona

Houd u aan de corona-maatregelen van CWZ om besmetting te voorkomen.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een geldig legitimatiebewijs voor identificatie, CWZ-registratiekaart, actueel medicijnoverzicht (AMO), zorgpas.

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.