Keuringen bedrijven: sportmedische begeleiding

De afdeling sportgeneeskunde van CWZ biedt uw bedrijf sportmedische begeleiding. 

Wij bieden sportmedische keuringen, begeleiding bij één- en meerdaagse sportevenementen, of een combinatie van beide met begeleiding tijdens het totale traject tot en met het uiteindelijke sportevenement.

​Gezonde werknemers zijn essentieel voor een bedrijf. In steeds meer bedrijven dringt deze waarheid door. Steeds meer bedrijven stimuleren hun werknemers om actief te werken aan hun gezondheid door hen gezonde voordelen aan te bieden zoals gezondheidsscans, collectieve korting bij fitnesscentra en de mogelijkheid om via het bedrijf deel te nemen aan kleine en grote sportevenementen. Bedrijven organiseren ook zelf sportactiviteiten of zij huren een bedrijf in om dit voor de werknemers te organiseren. Een goede sportmedische begeleiding, ook tijdens de voorbereiding, is dan essentieel voor een succesvol verloop.

Toon meer

Waarom naar CWZ voor sportmedische begeleiding?

  • Op onze afdeling voeren wij dagelijks individuele sportmedische keuringen uit. Daarnaast bieden wij sportmedische keuringen ter voorbereiding op één- of meerdaagse sportevenementen.
  • De afdeling sportgeneeskunde heeft ruim twintig jaar ervaring. Het team bestaat uit sportartsen, sportartsen in opleiding en secretarieel medewerkers ter ondersteuning. Ons team is veelzijdig en enthousiast. Wij helpen uw bedrijf graag om verantwoord te sporten, om sportambities waar te maken, maar ook om uw werknemers prettiger te laten functioneren in het dagelijks leven. Een goede fysieke conditie is daarbij een belangrijke basis.

Hoe verloopt een sportmedische keuring?

Een sportmedische keuring bestaat uit het bespreken van de medische voorgeschiedenis, het bepalen van lengte, gewicht en vetpercentage, een ogentest, algemeen intern onderzoek, oriënterend onderzoek van het bewegingsapparaat en specifiek onderzoek van het bewegingsapparaat voor de betreffende sporttak en eventuele klachten, onderzoek van de longfunctie en een ECG (hartfilmpje) in rust en een bloedonderzoek met bepaling van ijzer en cholesterol en een inspanningstest op de fiets met ECG en bloeddrukcontrole.

De uitkomsten van deze keuring worden direct besproken en op basis van de uitkomsten krijgt uw medewerker gerichte sportmedische adviezen. Eventueel komen daar adviezen bij waarmee uw medewerker zich kan voorbereiden op de geplande activiteiten.

Dit advies kan gericht zijn op gewichtsbeheersing, blessures, keuze van een passende sport en de opbouw van de conditie, maar ook praktisch advies over kleding, schoeisel, techniek en apparatuur. Als de benodigde kennis niet paraat is, weet de sportarts naar de juiste instantie of specialist door te verwijzen.

Iedere deelnemer krijgt een schriftelijke rapportage van de keuring. Eventueel kan er voor gekozen worden om meerdere keuringen te ondergaan. Dit is een goede methode om in de loop van de tijd de ontwikkeling van de conditie vast te stellen.

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een geldig legitimatiebewijs voor identificatie, CWZ-registratiekaart, actueel medicijnoverzicht (AMO), zorgpas.

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.