Arthrogram (onderzoek van een gewricht)

Een arthrogram is een onderzoek van een gewricht.

Het doel van het onderzoek is om te bekijken of er afwijkingen zijn in het gewricht. Een arthrogram wordt vaak gemaakt van de: heup, knie, schouder of pols.

Hoe verloopt een arthrogram?

Als eerst wordt er in een andere ruimte op de afdeling radiologie, een contrastmiddel in het gewricht gebracht. Daarna gaat u naar de MRI-kamer voor de scan van het gewricht. Een arthrogram duurt ongeveer 1 uur. In sommige gevallen volgt er en een CT-scan, in plaats van een MRI.

Waar vindt een arthrogram plaats?

Een arthrogram vindt plaats op de afdeling radiologie van CWZ.

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.