Anel-test

Dit is een test om te zien of uw traanweg doorgankelijk is.

U krijgt een Anel-test wanneer de oogarts vermoedt dat uw traanweg(en) niet goed doorgankelijk zijn.

Hoe verloopt een Anel-test?

De oogarts inspecteert eerst uw oogleden en de traanpunten die zich aan de neuskant van uw ooglid bevinden. Vervolgens rekt de oogarts de traanpunt een klein beetje op om daarna met een stompe naald (zout) water in de traanpunt te spuiten. Als de traanweg doorgankelijk is, proeft u daarna het water in de keel. Het onderzoek is niet pijnlijk, maar soms een beetje gevoelig.

Waar vindt een Anel-test plaats?

De test vindt plaats op de polikliniek in de oogkliniek.

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.