Navigatie:

U bent hier:Vrijwilligers in het CWZ

Het CWZ streeft ernaar het leefklimaat van de patiënt te optimaliseren. Dit bereikt het ziekenhuis mede door het inzetten van vrijwilligers op diverse afdelingen. In veel gevallen zorgen juist zij voor dat stukje extra aandacht naar de patiënt, waar men vanuit de professie niet aan toekomt. Het beleid is er op gericht dat het vrijwilligerswerk geen betaalde arbeid mag vervangen. Het werk heeft een aanvullend karakter.

Bij inschakeling van vrijwilligers worden afspraken gemaakt, die schriftelijk worden vastgelegd.

De begeleiding

Op elke afdeling waar vrijwilligers werken, is een contactpersoon. Dit is meestal een medewerker van de afdeling. De coördinator van de vrijwilligers (Ellen Brühl) en de medewerker van de afdeling dragen zorg voor de organisatie van het werk van de vrijwilliger. Zij leggen bijvoorbeeld ook de werkafspraken vast en geven informatie die van toepassing is op hun werk.

Het vrijwilligerswerk

De volgende afdelingen worden ondersteund door vrijwilligers:

Gastvrij

Het CWZ heeft klantgerichte zorg hoog in het vaandel staan en ziet haar bezoekers dan ook als gast. Echter onze gasten komen niet altijd vrijwillig en een bezoek aan het ziekenhuis brengt spanning met zich mee. Het CWZ wil patiënten en bezoekers op hun gemak stellen door een persoonlijk ontvangst en begeleiding naar de afdeling, poli of functie afdeling door onze vrijwilligers. De taken van de gastvrouw/heer zijn onder anderen het begeleiden van patiënten naar de afdeling bij opname, ontslag of bezoek aan een polikliniek. Tevens bezoeken zij patiënten op de afdeling indien hierom gevraagd wordt. Verder brengen zij bloemen van de postkamer naar de patiënten en nemen deel aan het werkoverleg.

Heamodialyse

Op deze afdeling liggen patiënten die drie keer per week komen dialyseren. Vrijwilligers komen hier om met de patiënten bijvoorbeeld een spelletje te spelen of een praatje te maken.

Geestelijke verzorging

De vrijwilligers brengen en halen de patiënten op verzoek naar de aula, voor het bijwonen van een viering op zondagmorgen, om 10.30 uur. Dit gebeurt in twee ploegen zodat iedere vrijwilliger twee zondagen in de maand beschikbaar is. Op vrijdag wordt de '(Pastorale) Weekbrief’ rondgebracht. En op vrijdag of zaterdag maken de vrijwilligers een ronde langs de patiënten om te vragen of ze naar de zondagsdienst willen. Daarnaast zijn er altijd vrijwilligers actief in de verzorging van de vieringen. Het Canisiuskoor kan altijd nieuwe leden gebruiken.

Naar boven

Meer weten?

Ben je of ken je iemand die interesse heeft om als vrijwilliger in het CWZ te werken? Mail dan naar de coördinator vrijwilligerswerk: e.bruhl@verwijder-dit.cwz.nl. Voeg hier je c.v. bij, welke dagen je beschikbaar bent en naar welke activiteiten je voorkeur uitgaat.

Naar boven


Fit & Vitaal voor medewerkers
Het vitaliteitsprogramma
Het CWZ Top Employer 2013
CWZ Top Employer Cure & Care 2014
Zorg jij voor ICT?
Zorg jij voor ICT?