De Corona Check (app)

Heeft u corona-gerelateerde klachten? Via een app houdt CWZ u in de gaten

Door de uitbraak van het coronavirus hebben mensen zorgen over hun gezondheid. Deze gratis app helpt bij het wegnemen van die ongerustheid en is beschikbaar voor alle Nederlanders.

Gebruik jij de app Corona Check al? Deze BN'ers uit regio Nijmegen al wel.

Hoe werkt de app?

Door dagelijks gegevens in te vullen over uw gezondheid kan een medisch team bijhouden of uw klachten mogelijk worden veroorzaakt door het coronavirus. Als er contact nodig is, wordt u gebeld door dit team. Zij geven u advies en verwijzen u eventueel door naar een zorgverlener bij u in de buurt, zoals de huisarts.

Voor wie is de app?

  • De app is voor alle inwoners van Nederland.
  • U hoeft geen patiënt van CWZ te zijn.
  • Gebruikers moeten 18 jaar of ouder zijn, een koortsthermometer hebben en een smartphone of tablet hebben met Android versie 7 of hoger of Apple versie iOS12 of hoger.
  • Meer informatie vindt u na het klikken op de link. Daarna kunt u zich aanmelden.

Deze app ondersteunt, maar vervangt geen zorg

Heeft u dringend zorg nodig? Neem dan zelf contact op met uw huisarts of bel bij spoed 112. Bedenk ook dat uw klachten door iets anders het coronavirus kunnen worden veroorzaakt.

Privacy

De Corona Check slaat alleen de gegevens op die de gebruiker zelf invoert. Dat is informatie over de coronagerelateerde klachten als koorts, hoesten, et cetra. De app is niet gekoppeld aan een medisch dossier en hij heeft geen gps-functie om de gebruikers te localiseren. De gebruiker voert wel de vier cijfers van zijn postcode in in de app om gekoppeld te worden met het medische team van het ziekenhuis in zijn regio. De app is na een uitgebreide scan (privacy, veiligheid en usability) door GGD en Deloitte met 5 sterren (goed) beoordeeld en opgenomen in de GGD Appstore.

 

Ervaringen van gebruikers

  • ‘Ik woon alleen. Wat fijn dat ik dit met iemand kan bespreken.’
  • ‘Super app! Deze app heeft me erg veilig laten voelen in mijn zieke periode.'
  • 'App is eenvoudig in gebruik. Werd regelmatig gebeld en heb goede adviezen gekregen.'

CWZ 2e ziekenhuis in Nederland

Ziekenhuis OLVG in Amsterdam en het bedrijf Luscii ontwikkelden de app. In samenwerking met OLVG en Luscci biedt CWZ de app aan voor de regio Nijmegen. Sinds 21 april is de app voor alle Nederlanders beschikbaar: De Corona Check.

Verschil met digitale check

De app is bedoeld om thuis mogelijke coronaklachten in de gaten te houden. Deze app is anders dan de digitale check die CWZ eerder ontwikkelde. Die beoordeelt of bezoekers of begeleiders het ziekenhuis binnen mogen.

Artsen vertellen: waarom werkt deze app zo goed?