Vrouw en kind

Van zwangerschap tot bevalling; van kinderziektes tot vrouwenklachten

CWZ kun je een echt familieziekenhuis noemen. De baby uit de kraamsuite zien we later soms terug bij kindergeneeskunde. En de kraamvrouw meldt zich jaren later weer als ze met vrouwenkwalen kampt. De goede zorg voor moeder en kind bindt mensen voor jaren aan ons ziekenhuis.

Persoonlijke zorg, gezinsgerichte aanpak
Wij geven persoonlijke zorg op maat. Gericht op het hele gezin. In een omgeving die huiselijkheid ademt, met zoveel mogelijk privacy. Bij een bevalling is ook uw partner onze gast. Wordt uw kind ziek, dan mag u blijven slapen en zijn ook broertjes of zusjes welkom. Heeft u zelf iets onder de leden, dan betrekken wij de mensen uit uw omgeving erbij. Wij zijn trots op de gezinsgerichte aanpak in onze kraamsuites, het geboortehuis, de couveusesuites, op de kinderafdeling én bij gynaecologie. 

Keurmerken

CWZ heeft belangrijke keurmerken voor de zorg aan vrouw en kind:

  • Smiley: kindvriendelijke ziekenhuis (Vereniging Kind en Ziekenhuis)
  • Kangoeroe-keurmerk (Vereniging van Ouders van Couveusekinderen)
  • Certificaat borstvoeding (WHO/Unicef)
  • Pluim fertiliteitszorg (patiëntenvereniging Freya).

Samen aan zet

Samenwerking is belangrijk bij de zorg voor vrouw en kind. Natuurlijk met uzelf. Maar ook met partners, kinderen en andere familieleden. Tussen de verschillende afdelingen in CWZ. En zeker ook externe zorgverleners als verloskundigen en huisartsen. Lees er meer over in ons online magazine 'Samen meer mogelijk'.

Meer over zorg voor vrouw en kind in CWZ: