Zorg voor ouderen

Door uitgebreid onderzoek krijgen we zicht op uw persoonlijke situatie. Daarna bepalen we samen uw behandelplan.
We zijn er trots op dat anderen ons een seniorvriendelijk ziekenhuis noemen.
De aanwezigheid van familie stelt de patiënt op zijn gemak en versnelt het herstel.
Uw verhaal en uw wensen nemen wij serieus.

Persoonlijke zorg voor de oudere patiënt

Oudere mensen verdienen extra aandacht bij een opname of behandeling in het ziekenhuis. Zij zijn immers extra kwetsbaar.

Unieke werkwijze
In CWZ hebben we geen speciale afdeling voor ouderen. U komt op de afdeling die de meeste kennis heeft van uw aandoening. En welke afdeling dat ook is, overal geven we u als oudere de extra zorg die u nodig heeft. We houden rekening met wat u aankunt qua belasting. De medewerkers van geriatrie (ouderenzorg) helpen daarbij. Zo nodig komen zij bij u langs. We zijn er trots op dat anderen ons een 'seniorvriendelijk ziekenhuis' noemen.

Seniorvriendelijk ziekenhuis

Op initiatief van de ouderenbonden is een instrument ontwikkeld dat bepaalt hoe gastvrij, zorgzaam en veilig een ziekenhuis is voor ouderen. CWZ heeft met trots dit predicaat 'Seniorvriendelijk ziekenhuis' ontvangen. 

Samenwerken bij ouderenzorg

Juist bij de zorg voor ouderen is samenwerken heel belangrijk. Tussen de verschillende afdelingen in het ziekenhuis. Met familie van de patiënt. En met andere zorgverleners, zoals huisartsen en verpleeghuizen. Lees er meer over in ons online magazine 'Samen meer mogelijk'.

Onze werkwijze 'Stap dichter naar huis' in beeld

Meer over ouderenzorg van CWZ: