Steunkousen

Steunkousen zijn een hulpmiddel voor mensen die last hebben van vochtophopingen.

Een steunkous drukt van buitenaf op een arm of been. Hierdoor wordt er minder vocht aangemaakt. Steunkousen moet u altijd op maat laten maken.

Ze mogen niet knellen, maar ook niet te los zitten. De 'steunkousen' die u zelf in de winkel kunt kopen zijn niet goed genoeg. De officiële naam voor steunkousen is elastische kousen.

Toon meer

Wanneer krijgt u steunkousen?

Steunkousen worden gebruikt bij behandeling van:

  • lymfoedeem 
  • spataderen 
  • trombose 
  • open been

Hoe lang u de steunkousen moet dragen, is afhankelijk van de aandoening die u hebt. De kousen mogen alleen af tijdens het sporten en douchen. Ook op warme dagen is het belangrijk om de steunkousen aan te houden.

Waar kunt u terecht voor steunkousen?

Voor steunkousen kunt u terecht op de afdeling dermatologie van CWZ.

Praktische informatie

Maatregelen corona

Houd u aan de corona-maatregelen van CWZ om besmetting te voorkomen.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een geldig legitimatiebewijs voor identificatie, CWZ-registratiekaart, actueel medicijnoverzicht (AMO), zorgpas.

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.