Spalk

Behandeling om een gewricht zo min mogelijk te laten bewegen. 

Spalken

Spalken is het fixeren van een gewricht zodat beweging tot een minimum wordt beperkt. Een spalk is een tijdelijke behandeling om de pijn te verzachten of om verdere letsels te voorkomen. Een spalk van de arts wordt ook wel een splint genoemd.

Brace

Een brace is een soort verstevigde bandage die vaak ondersteund wordt met dunne latjes of scharnieren. Bijvoorbeeld een polsbrace, bedoeld om de pols (tijdelijk) te ontlasten.

Waar gebeurt een behandeling met een spalk of brace?

Een behandeling met een spalk of brace gebeurt op de afdeling orthopedie en op de afdeling plastische chirurgie en handenteam.

Praktische informatie

Maatregelen corona

Houd u aan de corona-maatregelen van CWZ om besmetting te voorkomen.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een geldig legitimatiebewijs voor identificatie, CWZ-registratiekaart, actueel medicijnoverzicht (AMO), zorgpas.

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.