Snurken operatie

Operatie om het snurken te verhelpen. 

De meeste mensen snurken doordat de overgang van de neusholte naar de keel te nauw is. Om dit te verhelpen zijn verschillende operaties mogelijk.

De belangrijkste voorbeelden:

  • de arts haalt een deel van de huig en het zachte gehemelte weg. Dit doet zij met een mesje of met een laser. Het snurken verdwijnt dan bij negen van de tien mensen. Het snurken kan wel na een paar jaar weer terugkomen.
  • de arts maakt littekens op de huig en het zachte gehemelte. Dit doet zij met een hete naald. Het littekenweefsel trilt minder dan normaal weefsel. Hierdoor wordt het snurken minder.

Vaak moet de arts de ingreep nog een keer herhalen om een goed resultaat te krijgen. En ook bij deze operatie kan het snurken na enkele jaren terugkomen.

Toon meer

Vergoeding operatie snurken

Als snurken de enige reden is voor een operatie dan wordt dit meestal niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Waar gebeurt de behandeling van snurken?

De behandeling van mensen die snurken gebeurt in het Slaapcentrum van CWZ Nijmegen.

Praktische informatie

Maatregelen corona

Houd u aan de corona-maatregelen van CWZ om besmetting te voorkomen.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een geldig legitimatiebewijs voor identificatie, CWZ-registratiekaart, actueel medicijnoverzicht (AMO), zorgpas.

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.