Rimpelbehandeling

Met een rimpelbehandeling herstelt de arts het volume van de huid.

Als het gezicht veroudert, krijgt de huid minder volume en verliest deze zijn elasticiteit.

Hoe verloopt een rimpelbehandeling?

In CWZ zijn er 2 behandelingen mogelijk bij rimpels:

Botox
Botox is een geneesmiddel. Het is uitgebreid getest op risico's en bijwerkingen. Botox is het gezuiverde en biologische eiwit botuline toxine A. Door Botox in te spuiten in bepaalde spiertjes onder de huid, vermindert de werking van die spiertjes. De spieren die rimpels trekken ontspannen. Hierdoor ontspant ook de bovenliggende huid. Zo verminderen bestaande rimpels en ontstaan geen nieuwe rimpels. Botox is vooral te gebruiken voor de bovenste helft van het gezicht.

Fillers
In CWZ gebruiken we 3 soorten fillers: Emervel, Hyamax en Juvéderm. Deze producten hebben als basis Hyaluronzuur. Deze stof is van nature in de huid aanwezig en zorgt voor het herstellen van de vochtbalans.

Waar vindt de rimpelbehandeling plaats?

De ingreep gebeurt op de dagbehandeling CWZ en wordt uitgevoerd door de afdeling plastische chirurgie.

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.