Revalidatie na amputatie van een arm of been

Onder begeleiding revalideren van een amputatie. 

Wanneer begint de revalidatie?

Direct na de amputatie begint u met revalidatie en oefentherapie. Een revalidatiearts en een fysiotherapeut begeleiden u hierbij. De physician assistant en de revalidatiearts bekijken waar de verdere revalidatie het beste kan plaatsvinden. Van de fysiotherapeut krijgt u oefeningen die de spieren van het overgebleven deel van uw arm of been sterker maken.

Revalidatie na ontslag uit het ziekenhuis

Eenmaal uit het ziekenhuis gaat u verder met revalideren. Dat kan in een verpleeghuis of een revalidatiecentrum. Behalve van de revalidatiearts en de fysiotherapeut krijgt u hulp van een ergotherapeut en een maatschappelijk werker of psycholoog.

Maatschappelijk werker of pyscholoog
De maatschappelijk werker of psycholoog begeleidt u bij het verwerken en leren accepteren van de amputatie. Bij haar kunt u ook terecht met eventuele relatieproblemen na de amputatie of angst- en schaamtegevoelens.

Ergotherapeut
De ergotherapeut zorgt ervoor dat u straks weer zo veel mogelijk alles zelf kunt doen. Zij helpt u om de beste manier te vinden om te zitten, te staan, een kopje koffie te halen, u aan te kleden en al die andere handelingen die eerst zo vanzelfsprekend waren.

Waar gebeurt de revalidatie?

De revalidatie gebeurt in eerste instantie op de verpleegafdeling en later in het revalidatiecentrum of verpleeghuis.

Praktische informatie

Maatregelen corona

Houd u aan de corona-maatregelen van CWZ om besmetting te voorkomen.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een geldig legitimatiebewijs voor identificatie, CWZ-registratiekaart, actueel medicijnoverzicht (AMO), zorgpas.

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.