Ooglidoperatie

Er zijn verschillende redenen om een ooglid te opereren.

Hoe gebeurt een ooglidoperatie?

Een ooglidoperatie vindt meestal plaats onder lokale verdoving. Dit gaat met een injectie in de huid. Het ooglid is dan verdoofd zodat u geen pijn heeft tijdens de operatie. De oogarts maakt een sneetje in de huid en verhelpt het probleem. Aan het eind van de operatie plaatst de oogarts een aantal hechtingen. Daarna gaat u naar huis. De hechtingen worden na 1 week verwijderd. De genezing duurt ongeveer 3 maanden.

Waar gebeurt een ooglidoperatie?

Deze gebeurt op de operatiekamer op de oogkliniek.

 

Waarom naar CWZ voor een ooglidoperatie?

Op de polikliniek oogheelkunde werken twee oogartsen die gespecialiseerd zijn in ooglidoperaties. Tijdens het bezoek aan de polikliniek bespreekt de oogarts met u de mogelijkheden. U kijkt dan ook samen of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

Wat is de vergoeding van een ooglidoperatie?

  • Een deel van deze operaties wordt altijd vergoed, zoals zwellingen van een ooglid en naar binnen of naar buiten gedraaide oogleden.
  • Bij andere aandoeningen, zoals de verschillende vormen van hangende bovenoogleden, wordt de ingreep alleen vergoed als uw zorgverzekering hiervoor toestemming geeft.

Praktische informatie

Maatregelen corona

Houd u aan de corona-maatregelen van CWZ om besmetting te voorkomen.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een geldig legitimatiebewijs voor identificatie, CWZ-registratiekaart, actueel medicijnoverzicht (AMO), zorgpas.

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.