Kloofje anus operatie

Als een kloofje van de anus (fissuur) niet geneest na het smeren van Diltiazem zalf en botoxinjecties stellen we een operatie voor.

Hoe verloopt een operatie met Botox?

Bij deze operatie krabt de chirurg de fissuur voorzichtig open. Daarna laat hij Botox achter in de binnenste sluitspier. Door het openkrabben ontstaat een verse, goed doorbloede wond die sneller en beter geneest dan de fissuur.

Hoe verloopt een LIS-operatie?

Een LIS-operatie (Laterale Interne Sfincterotomie) wordt alleen verricht als de andere behandelingen niet helpen. De chirurg maakt een klein sneetje naast de anus. Via dit sneetje knipt hij een deel van de sluitspier in. Dit neemt de spanning in de anus weg.

Waar vindt de kloofje anus operatie plaats?

De operatie gebeurt na verdoving met een ruggenprik of algehele narcose. U komt hiervoor naar een chirurg van het behandelcentrum (dagopname).

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.