Implantlenzen staaroperatie

Bij staar vervangt de oogarts de troebele ooglens door een nieuwe kunststof lens.

Deze lens heet implantlens. Op het moment dat u besluit tot een staaroperatie, informeert en adviseert de oogarts u over de voor- en nadelen van de verschillende soorten implantlenzen.

Standaard monofocale implantlens
Dit is een standaard lens met één brandpuntafstand. Hiermee kunt u op 1 afstand scherp zien zonder bril, veraf óf dichtbij.

  • Kiest u ervoor om op afstand scherp te zien zonder bril, dan heeft u nog een bril nodig voor dichtbij.
  • Kiest u ervoor om dichtbij scherp te zien zonder bril, dan heeft u nog een bril nodig voor veraf.

Multifocale implantlens
Deze lens heeft twee brandpuntafstanden. Hiermee kunt u zowel in de verte als dichtbij goed zien.

Torische implantlens
Sommige patiënten hebben een cilinderafwijking in hun oog. Deze cilinder wordt niet gecorrigeerd door een monofocale implantlens. Daardoor hebben deze patiënten na een staaroperatie met een monofocale lens altijd nog een bril nodig. De torische implantlens heeft het vermogen om die cilinder wel te corrigeren waardoor u niet meer afhankelijk bent van een bril, op afstand óf dichtbij.

Toon meer

Wat kost een multifocale en torische implantlens?

De multifocale en torische implantlens worden in het basispakket niet vergoed door de zorgverzekeraars. Het plaatsen van een multifocale implantlens kost € 1250,-. Het plaatsen van torische implantlenzen kost € 700,-. 

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.