Genitale wratten creme

Bij genitale wratten aan de buitenzijde van de geslachtsorganen en rondom de anus, krijgt u imiquimod crème.

Deze crème is een middel dat het afweersysteem van uw lichaam helpt bij de bestrijding van het virus dat de wratten veroorzaakt.

Hoe verloopt de behandeling met crème voor genitale wratten?

  • U brengt de crème 1 maal daags, 3 keer per week aan met steeds een dag ertussen.
  • Breng de crème aan vlak voor het slapen gaan. Was uw handen en druk de crème uit het zakje op een vingertop.
  • Smeer een dun laagje crème op de schone, droge wratten en wrijf voorzichtig totdat de crème in de wrat is getrokken. Was vervolgens uw handen met water en zeep.
  • Laat de crème 6 tot 10 uur op de wratten zitten. Neem tijdens deze tijd geen bad of douche. Daarna moet de huid waar de crème op is aangebracht met water en milde zeep worden gereinigd.
  • De crème moet worden gebruikt totdat alle wratten zijn verdwenen, maar mag niet langer dan 16 weken achter elkaar worden gebruikt. De arts zal u meer vertellen over de eventuele bijwerkingen van de crème.

Waar vindt de behandeling met crème voor genitale wratten plaats?

De behandeling crème voor genitale wratten gebeurt thuis. Controle na de behandeling gebeurt op de afdeling dermatologie van CWZ.

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.