Fysiotherapie intensive care

Fysiotherapie is gericht op het voorkomen en behandelen van longproblemen en bewegingsstoornissen tijdens IC-opname.

Bij bewegingsstoornissen zal de fysiotherapeut de beweeglijkheid (mobiliteit), kracht en conditie opbouwen.

Hoe verloopt de fysiotherapie op de IC?

Iedere patiënt die op de intensive care ligt wordt gezien door een fysiotherapeut. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van verschillende hulpmiddelen op het gebied van ademhalingstraining, zoals de bedfiets en stoelfiets. Maar ook van loophulpmiddelen om het bewegen te ondersteunen. Dagelijks is er overleg met de verpleegkundigen en de intensivist over de te volgen behandeling.

Waar vindt de fysiotherapie plaats?

Patiënten krijgen de behandeling tijdens opname op hun kamer op de intensive care.

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.