Filler behandeling

Met een filler behandeling herstelt de arts het volume van de huid in het gezicht. 

Als het gezicht veroudert, krijgt de huid minder volume en verliest deze elasticiteit. Met deze behandeling is dat te verbeteren.

Hoe verloopt een filler behandeling?

In CWZ gebruiken we Emervel, Hyamax en Juvéderm. Deze producten zijn op basis van Hyaluronzuur. Deze stof is van nature in de huid aanwezig en zorgt voor het herstellen van de vochtbalans.

Fillers worden gebruikt voor:

  • Lippen en mond: lippen worden door veroudering dunner. Doordat de huid rond de lippen minder elastisch wordt, kunnen kleine rimpeltjes rond de mond ontstaan.
  • Kin: de contour van de kin is belangrijk voor het profiel van uw gezicht.
  • Ingevallen wangen, waardoor de jukbenen uitsteken.
  • Nasolabiaal plooi: dit zijn de lijnen die van de zijkant van de neus naar de mondhoeken lopen. Deze worden dieper bij veroudering.
  • Marionette lijnen: deze lijnen lopen van de mondhoeken naar de onderkaaklijn en kunnen bij het ouder worden een diepe schaduw geven.
  • Hump op de neus: met een filler wordt de deuk gecorrigeerd, waardoor de neus een recht aanzicht krijgt.
  • Oogleden: de groeven tussen het onderooglid en de grens met de wang kunnen de ogen een vermoeide uitstraling geven.

Waar vindt een filler behandeling plaats?

Een filler behandeling voert de plastisch chirurg uit op de dagbehandeling CWZ.

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.