Facelift (MACS-lift)

Bij een MACS-lift worden de wangen, kaaklijn en hals strakker gemaakt.

Bij het ouder worden verliest de huid haar elasticiteit en wordt ze dunner. Het onderhuidse bindweefsel wordt minder stevig en de hoeveelheid onderhuids vet neemt af.

De verslapte huid zakt, waardoor de wangen minder vol en gerimpeld worden. De kaaklijn en halscontour verslappen en er ontstaan plooien bij de neus en de mond. Een facelift kan deze gevolgen van het ouder worden flink verminderen.

Toon meer

Hoe verloopt een facelift?

  • Met oplosbare, onderhuidse hechtingen wordt het onderhuids bindweefsel en vet teruggebracht naar de natuurlijke plaats op de wangen en de jukbeenderen. Het wordt alleen omhoog gelift voor een natuurlijk resultaat
  • Voor het beste resultaat is het vaak nodig om een liposculptuur (verwijderen van vet) van de hals uit te voeren.
  • Het litteken loopt in de natuurlijke huidlijnen voor het oor, met een uitbreiding in de haargrens.
  • De operatie kan uitgevoerd worden onder plaatselijke verdoving, een roesje of onder algehele verdoving.

De ingreep duurt ongeveer 2,5 tot 3 uur.

Waar vindt een facelift plaats?

Een MACS-lift gebeurt door de plastisch chirurg op de dagbehandeling CWZ.

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.