Excisie

Een excisie is een operatie waarbij de arts een gezwel verwijderd door het weg te snijden.  

Wat gebeurt er tijdens excisie?

Bij een excisie krijgt u een plaatselijke verdoving. Het te opereren gebied wordt afgedekt met een steriele doek die u niet mag aanraken. Daarna wordt een ovaalvormig gebied rondom de huidafwijking uitgesneden. De arts hecht vervolgens de wondranden aan elkaar. De wond wordt afgeplakt met een pleister die u regelmatig moet vervangen. Na de behandeling kunt u gewoon weer naar huis. Na de ingreep maakt u een afspraak om de hechtingen te laten verwijderen.

Het uitgesneden stukje huid wordt op de afdeling pathologie onderzocht. Daar wordt gekeken of de randen van het stukje huid vrij is van tumorweefsel en dus of de excisie volledig is geweest.

Wanneer krijgt u excisie?

Excisie is een behandeling van huidkanker of een goedaardig gezwel.

Waar gebeurt excisie?

Excisie gebeurt op meerdere afdelingen van CWZ. 

Praktische informatie

Maatregelen corona

Houd u aan de corona-maatregelen van CWZ om besmetting te voorkomen.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een geldig legitimatiebewijs voor identificatie, CWZ-registratiekaart, actueel medicijnoverzicht (AMO), zorgpas.

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.