Excisie

Een excisie is een operatie waarbij de arts een gezwel verwijdert door het weg te snijden.  

U krijgt de behandeling bij huidkanker of een goedaardig gezwel.

Hoe verloopt een excisie?

Bij een excisie krijgt u een plaatselijke verdoving. Het te opereren gebied wordt afgedekt met een steriele doek die u niet mag aanraken. Daarna wordt een ovaalvormig gebied rondom de huidafwijking uitgesneden. De arts hecht vervolgens de wondranden aan elkaar. De wond wordt afgeplakt met een pleister die u regelmatig moet vervangen. Na de behandeling kunt u gewoon weer naar huis. Na de ingreep maakt u een afspraak om de hechtingen te laten verwijderen.

Het uitgesneden stukje huid kan op de afdeling pathologie worden onderzocht. Daar wordt gekeken of de randen van het stukje huid vrij zijn van tumorweefsel en of de excisie volledig is geweest.

Waar vindt een excisie plaats?

Een excisie gebeurt op meerdere afdelingen van CWZ. 

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.