Excimer ooglaserbehandeling: LASIK

Bij deze techniek gebruikt de arts een laser om de kromming van het hoornvlies te veranderen.

Het is een cosmetische behandeling die gebruik maakt van de excimer laser techniek om verziendheid, bijziendheid en astigmatisme te verhelpen.

U bent dan niet meer afhankelijk van een bril of lenzen. Bij de LASIK ooglaserbehandeling gebeurt het laseren in een diepere laag in het hoornvlies.

Toon meer

Hoe verloopt een LASIK ooglaserbehandeling?

Als eerste krijgt u oogdruppels die uw oog verdoven. Dan plaatst de arts een ooglidspreider tussen uw oogleden. Zo blijft uw oog tijdens de ingreep open. De oogarts zet vervolgens een ring om het hoornvlies en zuigt deze vast. Het oog kan nu niet meer bewegen. Dan snijdt zij met een apparaatje een flinterdun flapje uit het hoornvlies. Dit flapje blijft aan een kant vastzitten. De oogarts klapt het flapje open. Nu kan zij het onderliggende hoornvlies behandelen met de laser.

Waar vindt een LASIK ooglaserbehandeling plaats?

Voor deze operatie verwijst CWZ u naar een speciale oogkliniek. Er zijn verschillende centra waar deze behandeling mogelijk is. Bijvoorbeeld LASIK in Boxtel. U heeft hiervoor een verwijzing nodig van de huisarts. 

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.