Dialyse vakantie

Wij bieden tijdelijk geen vakantiedialyse aan (2 februari 2023). Zodra wij dit weer aanbieden, zal dit op deze pagina zichtbaar zijn.

Dat betekent comfortabel dialyseren tijdens uw vakantie in het Rijk van Nijmegen, in het Rivierenland, Noord-Brabant of Noord-Limburg. U heeft hier wel toestemming van uw arts voor nodig. 

U kunt bij ons terecht als u uw vakantie zelfstandig regelt, maar ook als u verblijft in hotels of vakantieparken waar wij mee samenwerken.

Toon meer

Waar vindt de vakantiedialyse plaats?

Wij hebben twee moderne dialysecentra waar u kunt dialyseren.

 • Deze dialysecentra zijn HKZ- gecertificeerd.
 • We maken gebruik van Gambro- apparatuur en poliflux kunstnieren.
 • Uw partner is van harte welkom om u tijdens de behandeling te vergezellen. Alleen tijdens het aan- en afsluiten vragen wij hem of haar om in de wachtruimte plaats te nemen. Tijdens de dialyse kunt u gebruik maken van tv-radio-internet. Onze roomservice draagt zorg voor wat te eten en te drinken tijdens uw verblijf bij ons.

Hoe kunt u vakantiedialyse regelen?

 • Vraag uw eigen nefroloog om toestemming voor vakantiedialyse. 
 • Neem minstens 3 maanden van tevoren contact met ons op via telefoonnummer 024 365 74 90. U kunt uw vraag voorleggen aan onze secretaresse. U kunt ook onderstaand formulier gebruiken. Wij nemen dan contact met u op. 
 • Als er plaats is op de dialyseafdeling Nijmegen/Druten, sturen we u informatie en aanmeldingsformulieren toe per post of email. Wij vragen u om ervoor te zorgen dat uw eigen dialysecentrum uw medische en verpleegkundige gegevens naar ons retourneert. Eén van onze nefrologen beslist aan de hand van deze gegevens of u in CWZ kunt dialyseren.
 • Ga hier naar het aanvraagformulier vakantiedialyse.

 

Met welke hotels/vakantieparken werken we samen bij vakantiedialyse?

De vakantiedialyse in CWZ wordt ook genoemd in de vakantiegids van de Nierstichting. Er wordt momenteel samengewerkt met de volgende hotels en vakantieparken:

 • Spa & Welness hotel Sanadome in Nijmegen (gelegen naast het CWZ) 
 • Golden Tulip Hotel Val Monte in Berg en Dal 
 • Landal GreenParcs De Vers in OverloonParcs 
 • Center Parcs Heijerbos in Heijen.

Uiteraard kunt u ook bij ons terecht als u uw vakantie zelfstandig regelt en niet verblijft in bovengenoemde hotels of vakantieparken.

Vakantiedialyse over de hele wereld
Op onderstaande websites vindt u adressen van (vakantie)dialysecentra over de hele wereld:

Folder

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.