Dialyse vakantie

Voor uw dialysebehandeling tijdens de vakantie kunt u terecht in CWZ.

Dat betekent comfortabel dialyseren tijdens uw vakantie in het Rijk van Nijmegen, in het Rivierenland, Noord-Brabant of Noord-Limburg. U heeft hier wel toestemming van uw arts voor nodig. 

U kunt bij ons terecht als u uw vakantie zelfstandig regelt, maar ook als u verblijft in hotels of vakantieparken waar wij mee samenwerken.

Toon meer

Waar vindt de vakantiedialyse plaats?

Wij hebben twee moderne dialysecentra waar u kunt dialyseren.

 • Deze dialysecentra zijn HKZ- gecertificeerd.
 • We maken gebruik van Gambro- apparatuur en poliflux kunstnieren.
 • Uw partner is van harte welkom om u tijdens de behandeling te vergezellen. Alleen tijdens het aan- en afsluiten vragen wij hem of haar om in de wachtruimte plaats te nemen. Tijdens de dialyse kunt u gebruik maken van tv-radio-internet. Onze roomservice draagt zorg voor wat te eten en te drinken tijdens uw verblijf bij ons.

Hoe kunt u vakantiedialyse regelen?

 • Vraag uw eigen nefroloog om toestemming voor vakantiedialyse. 
 • Neem minstens 3 maanden van tevoren contact met ons op via telefoonnummer 024 365 74 90. U kunt uw vraag voorleggen aan onze secretaresse. U kunt ook onderstaand formulier gebruiken. Wij nemen dan contact met u op. 
 • Als er plaats is op de dialyseafdeling Nijmegen/Druten, sturen we u informatie en aanmeldingsformulieren toe per post of email. Wij vragen u om ervoor te zorgen dat uw eigen dialysecentrum uw medische en verpleegkundige gegevens naar ons retourneert. Eén van onze nefrologen beslist aan de hand van deze gegevens of u in CWZ kunt dialyseren.
 • Ga hier naar het aanvraagformulier vakantiedialyse.

 

Met welke hotels/vakantieparken werken we samen bij vakantiedialyse?

De vakantiedialyse in CWZ wordt ook genoemd in de vakantiegids van de Nierstichting. Er wordt momenteel samengewerkt met de volgende hotels en vakantieparken:

 • Spa & Welness hotel Sanadome in Nijmegen (gelegen naast het CWZ) 
 • Golden Tulip Hotel Val Monte in Berg en Dal 
 • Landal GreenParcs De Vers in OverloonParcs 
 • Center Parcs Heijerbos in Heijen.

Uiteraard kunt u ook bij ons terecht als u uw vakantie zelfstandig regelt en niet verblijft in bovengenoemde hotels of vakantieparken.

Vakantiedialyse over de hele wereld
Op onderstaande websites vindt u adressen van (vakantie)dialysecentra over de hele wereld:

Folder

Praktische informatie

Maatregelen corona

Houd u aan de corona-maatregelen van CWZ om besmetting te voorkomen.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een geldig legitimatiebewijs voor identificatie, CWZ-registratiekaart, actueel medicijnoverzicht (AMO), zorgpas.

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.