Darmkanker operatie

De chirurg haalt tijdens deze operatie de tumor en omliggend weefsel weg.

Bij veel patiënten met darmkanker wordt besloten om te opereren. De meeste mensen genezen door een darmkankeroperatie.  Bij andere mensen wordt geopereerd om minder klachten te hebben. Bij de operatie kan de chirurg de Da Vinci robot gebruiken.

Het kan zijn dat u een stoma krijgt. Een stoma kan tijdelijk zijn, maar in sommige gevallen ook blijven. Dit wordt gedaan om de darm beter te laten herstellen. Naast het weghalen van de tumor wordt er ook omliggend weefsel weggehaald. De reden hiervan is dat niet altijd aan het weefsel eromheen gezien kan worden of het kankercellen bevat.

Toon meer

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.