Da Vinci robot operatie darmkanker

De chirurg verwijdert een deel van de darmen met behulp van de De Da Vinci-robot .

Aan de robot zitten operatie-instrumenten vast, waarmee de arts heel nauwkeurig kan opereren.

Wat zijn de voordelen van een robotoperatie?

  • Met behulp van de robotarmen kan de arts erg precies complexe handelingen uitvoeren. Hierdoor is de kans veel groter dat de zenuwen gespaard blijven. 
  • Tijdens de operatie verliest u minder bloed.
  • De operatie is minder pijnlijk.
  • U herstelt sneller van de operatie.
Toon meer

Hoe verloopt een operatie met de Da Vinci robot?

De robotoperatie is een kijkoperatie. Dit is een operatie waarbij de chirurg gebruik maakt van kleine gaatjes in uw onderbuik en een camera. Bij deze operatie krijgt u narcose.

Door de gaatjes in uw onderbuik brengt de chirurg de benodigde operatie-instrumenten in. Deze zitten vast aan de robotarmen van de operatierobot. De chirurg bestuurt deze robotarmen handmatig, de operatierobot doet niks uit zichzelf. Met een speciale camera die aan de robot vast zit kan de arts zien wat hij doet. De camera geeft een vergroot 3D-beeld. Hierdoor kan de chirurg elk detail goed zien en heel nauwkeurig opereren.

Waar vindt de operatie met de Da Vinci robot plaats?

U meldt zich bij de verpleegafdeling chirurgie-heelkunde. De operatie vindt plaats op de operatiekamer.

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.