CPAP-Masker

Een CPAP houdt door middel van een continue luchtstroom de bovenste luchtwegen open tijdens de slaap.

Als u last heeft van ernstige OSAS, wordt vaak gekozen voor een CPAP.

Hoe verloopt een behandeling met CPAP?

Een CPAP is te vergelijken met een pompje zoals in een aquarium wordt gebruikt. Het haalt lucht uit de slaapkamer en pompt dit via een masker in uw neus. Op deze manier blijven de luchtwegen open en wordt het aantal apneus verminderd of zelfs voorkomen.

Omdat het masker elke nacht op moet, is het voor veel mensen erg wennen. Wel zijn er direct al positieve effecten te merken. Daarom zien veel mensen het als een verbetering.

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.