Correctie van de bovenoogleden

Bij een correctie van de bovenoogleden corrigeert de plastisch chirurg of oogarts overtollig huid en vet aan de bovenoogleden.

Te veel aan huid in de bovenoogleden ontstaat vaak door verslapping van de huid (dermatochalasis). Het kan problemen geven bij het zien. Het teveel aan huid gaat vaak samen met uitpuilen van vetweefsel in de oogkas.

Hoe verloopt een correctie van de bovenoogleden?

  • Uw plastisch chirurg of oogarts tekent af welk deel van de huid kan worden verwijderd.
  • Uw oogleden worden verdooft.
  • Bij de operatie wordt de huid die te veel is weggehaald. Soms haalt de arts ook overtollig spierweefsel weg. Tijdens de operatie verstevigt hij de bindweefsellaag (het septum) waarachter het vet zit. Het grootste deel van het litteken komt te liggen in de natuurlijke plooi van het bovenooglid. Dit litteken is nauwelijks zichtbaar.
  • De wond wordt gesloten met een doorlopende hechtdraad, die door een smalle pleister wordt vastgezet.

Waar vindt de correctie van de bovenoogleden plaats?

Correctie van de bovenoogleden vindt plaats in het behandelcentrum CWZ.

Wat zijn de kosten van een correctie van de bovenoogleden?

De ingreep wordt niet vergoed door de zorgverzekeraars. Voor de kosten zie de prijslijst.

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.