Chemo-radiotherapie bij longkanker

Bij chemo-radiotherapie wordt bestraling gecombineerd met chemotherapie.

Bestraling (radiatie) gebeurt vóór een operatie om de tumor kleiner te maken, zodat deze gemakkelijker te verwijderen is.

Wanneer krijgt u chemo-radiotherapie?
Meestal wordt gekozen voor een combinatie van chemotherapie en radiotherapie (chemo-radiotherapie)  wanneer u longkanker heeft die zich in een te uitgebreid stadium bevindt om te opereren, maar nog niet uitgebreid is uitgezaaid.

In uitzonderlijke gevallen zorgt deze behandeling dat er daarna toch nog geopereerd kan worden met een beste kans op genezing. 

Toon meer

Waar vindt chemo-radiotherapie plaats?

De chemotherapie vindt plaats op de verpleegafdeling longziekten. De radiotherapie vindt plaats op de afdeling radiotherapie van het CWZ of het Radboudumc ziekenhuis.

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.