Aluminiumchloride behandeling

Aluminiumchloride behandeling is een plaatselijke behandeling aan de huid met een oplossing van aluminiumchloride.

Aluminiumchloride kan goed helpen bij het verminderen van overmatige transpiratie aan de handen, de voeten en in de oksels.

Wanneer aluminiumchloride behandeling?

Aluminiumchloride behandeling is een behandeling bij hyperhidrosis (overmatig zweten).

Toon meer

Hoe verloopt aluminiumchloride behandeling?

Door het aanbrengen van aluminiumchloride op de huid raken de afvoergangen van de zweetklieren verstopt. U brengt het vloeistof aan voordat u gaat slapen, nadat de betreffende lichaamsdelen zijn gewassen met water en zeep. De huid moet volkomen droog zijn als de aluminiumchloride oplossing wordt aangebracht. Na het aanbrengen kan de huid ook worden droog geblazen met een haardroger met koude lucht, zodat de aluminiumchloride niet van de huid afzweet.

De volgende ochtend moeten dezelfde huidgebieden weer goed worden gewassen. Als de overmatige transpiratie is opgehouden, kan worden overgegaan op een onderhoudsbehandeling van eenmaal per week of eenmaal per 2 weken. De behandeling met aluminiumchloride kan huidirritatie veroorzaken.

Waar vindt aluminiumchloride behandeling plaats?

Behandeling met aluminiumchloride gebeurt op de afdeling dermatologie van CWZ.

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.