Zwangerenmarkt

Welkom! Via deze digitale zwangerenmarkt willen we zwangeren en hun partners informeren over alles wat jullie kunnen verwachten rondom zwangerschap en de bevalling.

Coronamaatregelen bij verloskunde

  • Contact thuis met de afdeling verloskunde: als jullie ons bellen om te komen, zullen we jullie vragen om de temperatuur te meten van jezelf en van je partner. Ook zullen we vragen naar corona-gerelateerde klachten.
  • Beschermende kleding: als de bevalling écht gaat beginnen, dat wil zeggen bij het persen, dan doen de zorgmedewerkers speciale beschermende kleding aan. Dat betekent dat we een schort aan doen. Dat is een soort jas. We doen ook een mondmasker en een spatbril op. Dan ziet iedereen er op dat moment er anders uit. Ook als iemand niet positief getest is op corona (dus geen corona heeft). Tijdens de weeën is de beschermende kleding nog niet aan.
  • Bezoek: Op afdeling A42 verloskunde is bezoek weer meer mogelijk. Als u komt bevallen mag uw partner mee en daarbij nog iemand. Na de bevalling mogen eventuele broertjes of zusjes op bezoek komen, de partner haalt ze dan op bij de hoofdingang.Bezoek is toegestaan 12 uur na de opname, na overleg met de verpleegkundige die voor u zorgt. Het bezoek moet dan wel eerst de vragenlijst invullen.
  • Bel bij klachten: we hopen dat jullie ons bellen bij klachten. Wij zullen jullie dan vragen om de temperatuur te meten van jezelf en je partner. En we zullen vragen naar corona-gerelateerde klachten. Wacht dus niet met klachten. Bel gerust, want de zorg gaat gewoon door.
  • Heeft u een afspraak op de polikliniek? Bij komst naar het ziekenhuis en de buitenpoliklinieken (in Druten en Waalsprong) controleren we patiënten, begeleiders en bezoekers op klachten die te maken kunnen hebben met het coronavirus. Lees hier over hoe een bezoek aan het ziekenhuis verloopt.

Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met de afdeling verloskunde.

Zwanger? Download voor uw eerste afspraak Zwapp!

Wij gebruiken de zwangerschapsapp Zwapp. Zo kunnen we u persoonlijke medische informatie geven tijdens uw zwangerschap. Wilt u voor de eerste afspraak Zwapp downloaden en de vragenlijst invullen?

Lees meer over Zwapp en hulp bij installatie. 

Vaccinatie voor (a.s.) zwangeren en partners

CWZ volgt de landelijke richtlijnen van gynaecologie (NVOG) voor COVID vaccinatie:

  • Er is geen bezwaar voor vaccinatie bij mannen en vrouwen die een zwangerschap tot stand willen brengen, of zwanger zijn.
  • Het advies aan gezonde zwangere vrouwen is om zich te laten vaccineren.
  • U kunt zich laten vaccineren wanneer u volgens de landelijke vaccinatiestrategie daarvoor in aanmerking komt. Dit geldt alleen voor een mRNA-vaccin als Pfizer of Moderna. Vaccineren met AstraZeneca of Janssen wordt afgeraden in de NVOG richtlijn.