Fast track knieprothese heupprothese

U kunt goed terecht bij de experts van orthopedie CWZ Nijmegen voor een heupprothese of knieprothese. Met een speciaal programma helpen we u weer snel op de been.

Vaak is artrose de oorzaak van ernstige kniepijn of heuppijn waar u al langer mee kampt. Een knieprothese of heupprothese is dan soms de enige oplossing. CWZ orthopedie boekt op dit gebied al jaren uitstekende resultaten met de Fast Track-methode, die staat voor een snelle revalidatie en weinig complicaties. Er zijn veel redenen om voor Fast Track te kiezen.

U en wij: één team

Wij zijn ervan overtuigd dat samenwerking de sleutel is tot snel herstel. Daarom werkt ons medisch team nauw samen met u. Samen bepalen we wat voor u de beste zorg is: van operatie tot revalidatie. U beslist mee op welk moment u uw operatie wilt plannen. We luisteren naar uw wensen en gaan uit van uw mogelijkheden. Veel patiënten die we hielpen, konden veel sneller weer lopen, werken en sporten dan ze vooraf hadden verwacht.

Snel weer op de been

In het ziekenhuis een nieuwe heup of een nieuwe knie krijgen, is een ingrijpende gebeurtenis. Met de fast track methode van CWZ orthopedie krijgen we u zo snel mogelijk weer op de been. U kunt binnen een week terecht op onze poli. Twee dagen na de operatie bent u weer in uw vertrouwde omgeving. Die snelle terugkeer is mogelijk dankzij 4 speerpunten:

  • een goed opgebouwd programma om te revalideren
  • uitstekende pijnbestrijding
  • het vakmanschap van de orthopedisch chirurgen en hun team, die elk jaar honderden van dit soort operaties uitvoeren
  • deskundige en persoonlijke verpleging en verzorging Uit onderzoek blijkt dat snel revalideren de kans op complicaties met 30 procent verkleint.

Video over revalidatie na een knieprothese

In deze video vertelt orthopedisch chirurg Sander Koëter meer over de revalidatie volgens het Fast Track programma.