Neurochirurgie expertisecentrum

Jaarlijks kiezen honderden mannen uit heel Nederland voor de prostaatkankerzorg en grote expertise binnen ons prostaatkankercentrum.

Het Neurochirurgisch Centrum Nijmegen is een van de 13 centra in Nederland waar de functie bijzondere neurochirurgie uitgeoefend mag worden. Het NCCN is een samenwerkingsverband tussen het Radboudumc en het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis. Alle neurochirurgen van het Radboudumc en het CWZ zijn verbonden aan het NCCN en werken op beide locaties.

Toon meer

Goed zorgtraject met sneldiagnostiek

Bij verdenking op prostaatkanker kunt u binnen 5 werkdagen terecht op de polikliniek urologie. Wij plannen de onderzoeken zo vlot mogelijk achter elkaar in een traject voor sneldiagnostiek verdenking prostaatkanker. U verkeert immers in grote onzekerheid. In alle gevallen krijgt u eerst een MRI prostaat, zo nodig gevolgd door biopten van de prostaat. Zo komen we toe een zekere diagnose.

Is er sprake van prostaatkanker, dan volgt direct actie. We plannen snel eventuele vervolgonderzoeken, die nodig zijn om meer duidelijkheid te krijgen over uw situatie. U krijgt een vaste contactpersoon bij wie u steeds terecht kunt met uw vragen. Als alle onderzoeken zijn afgerond, bespreken we uw situatie in een multidisciplinair overleg (MDO) waar alle experts aanwezig zijn. Het behandeladvies stemmen we af op uw persoonlijke situatie. We beslissen hier samen met u over. Lees meer over het zorgtraject prostaatkanker.

Antoine Olbertz over prostaatkanker

Antoine Olbertz heeft prostaatkanker. Hij werd in een nieuwe wereld ondergedompeld, die hij vol goede moed op zich af liet komen.

Antoine Olbertz,
patiënt Oncologie
Lees zijn verhaal in kader van Wereldkankerdag

Patiëntpanel CWZ prostaatkankercentrum

Het CWZ prostaatkankercentrum vindt uw mening en ervaring erg belangrijk. Door uw ervaringen, wensen en behoeften over uiteenlopende onderwerpen met ons te delen draagt u bij aan het verbeteren van onze zorg en dienstverlening op het gebied van prostaatkanker. Wilt u graag mee praten? Meld u dan direct aan voor het patiëntpanel van het CWZ prostaatkankercentrum op deze pagina. Op deze pagina vindt u ook meer informatie over het patiëntpanel.

Waarvoor kunt u bij ons terecht ?

Praktische informatie

Maatregelen corona

Houd u aan de corona-maatregelen van CWZ om besmetting te voorkomen.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een geldig legitimatiebewijs voor identificatie, CWZ-registratiekaart, actueel medicijnoverzicht (AMO), zorgpas.

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.