Gang van zaken IC

Patienten komen vaak ongepland op de intensive care (IC) van CWZ te liggen. Ook krijgen zij tijdens hun opname op de intensive care vaak niet alles mee. We vertellen toch graag wat meer over de IC, zodat zij of hun familieleden thuis alles nog eens rustig kunnen nalezen.

Wat heeft een patiënt nodig van thuis?

  • Belangrijke papieren 
  • Medicijnen: het is erg belangrijk dat wij weten welke geneesmiddelen u gebruikt. Neem dus die middelen in de originele verpakking mee naar CWZ. Wanneer u overgevoelig (allergisch) bent voor bepaalde stoffen, geef dit dan aan. 
  • Kleding: nachtkleding, ondergoed, gemakkelijke schoenen, ochtendjas en gewone kleding 
  • Toiletartikelen: kam/borstel, zeep, deodorant, shampoo, tandenborstel en tandpasta. Eventueel: scheerapparaat, maandverband, brillenkoker/lenzenspullen, bakje voor gebitsprothese. 
  • Laat waardevolle spullen (bankpas en sieraden) thuis.

    Bezoek heeft de mogelijkheid om mobiele telefoons in een kluisje op te opladen. Voor verdere informatie kunt u de IC-verpleegkundige vragen.

Dokters en verpleegkundigen

Patiënten op de intensive care zien dagelijks een intensivist. Dat is een arts met het aandachtsgebied intensive care. Overdag en ‘s avonds zijn er altijd minimaal twee intensivisten. ’s Nachts is er altijd een extra intensivist bereikbaar, die zeer snel aanwezig kan zijn. Er werken op de IC ook intensive care-artsen. Dat zijn artsen die zorg verlenen onder eindverantwoordelijkheid van een intensivist. Er is altijd minimaal één IC-arts op de afdeling. Patiënten hebben het meeste contact met verpleegkundigen. Een verpleegkundige zorgt voor maximaal twee patiënten. Bekijk de dagindeling voor patiënten op de IC