Gynaecologie verpleegafdeling B14

Op verpleegafdeling B14 liggen patiënten van gynaecologie en chirurgie-heelkunde.

De aandachtsgebieden voor deze afdeling zijn oncologische gynaecologische chirurgie en alle overige operaties die betrekking hebben op gynaecologische aandoeningen.

Toon meer

Verblijf

Op de afdeling kunnen maximaal 36 patiënten verpleegd worden. Door de samenwerking met algemene heelkunde worden mannen en vrouwen gemengd verpleegd. Voor patiënten op afdeling B14 voor algemene heelkunde: kijk bij verpleegafdeling heelkunde B14.

Baarmoederkanker

Baarmoederkanker is een kwaadaardig gezwel in de baarmoeder. De ziekte is vaak te genezen. Dat komt doordat baarmoederkanker over het algemeen langzaam groeit en vaak in een vroeg stadium wordt ontdekt door vaginaal bloedverlies. Meestal ontstaat deze vorm van kanker in het slijmvlies aan de binnenkant van de baarmoeder (endometrium). Daarom heet deze ziekte ook wel endometriumcarcinoom. In Nederland wordt per jaar bij ongeveer 1700 vrouwen baarmoederkanker vastgesteld. De meeste vrouwen zijn tussen de 55 en 80 jaar. Kijk voor meer informatie op de pagina baarmoederkanker.

Waarvoor kunt u bij ons terecht ?

Praktische informatie

Maatregelen corona

Houd u aan de corona-maatregelen van CWZ om besmetting te voorkomen.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een geldig legitimatiebewijs voor identificatie, CWZ-registratiekaart, actueel medicijnoverzicht (AMO), zorgpas.

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.