Diabetespoli

Patiënten met diabetes komen op de afdeling interne geneeskunde op de diabetespoli.

Speciaal opgeleide diabetesverpleegkundigen begeleiden u hier. Zij werken nauw samen met de internist-diabetoloog. De diabetespoli is onderdeel van de polikliniek interne geneeskunde.

Toon meer

Bereikbaarheid

024 365 80 27
maandag - vrijdag
8.30 - 12.30 uur
interne geneeskunde A70

Afspraken

Afspraak maken
De CWZ-dokter verwijst u naar de diabetespoli.

Polikliniek CWZ Waalspong (Oosterhout)
Eens per maand is er een diabetespoli in CWZ Waalsprong. Wilt u daar graag een afspraak? Geef dit dan door als u de afspraak maakt.

Polikliniek CWZ Druten
Eens per maand is er een diabetespoli in CWZ Druten. Wilt u daar graag een afspraak? Geef dit dan door als u de afspraak maakt.

Afspraak afzeggen of wijzigen
Bent u op het afgesproken tijdstip verhinderd? Bel dan zo snel mogelijk de polikliniek. Er kan dan nog een andere patiënt in uw plaats komen.

Gang van zaken

  • U gaat naar Meldpunt 2B. Hier meldt u zich met uw legitimatiebewijs bij een meldzuil of bij een medewerker van het Meldpunt. 
  • Bij de balie van de diabetespoli kunt u zich aanmelden (er is geen brievenbus)
  • Daarna neemt u plaats in de wachtkamer.
  • De diabetesverpleegkundige roept u binnen in de spreekkamer. Tijdens het verpleegkundig spreekuur geeft zij informatie over de ziekte. Daarnaast geeft ze instructies over de werking van de insulinepen, insulinepomp en glucosemeter. De diabetesverpleegkundige kan u ondersteunen bij het leren omgaan met diabetes in het dagelijkse leven.
  • Tijdens het medisch spreekuur voert de diabetesverpleegkundige een medische controle uit. Dit gebeurt uitsluitend bij patiënten met diabetes mellitus type 2.

Meer over Diabetespoli

Interview met arts, diabetesverpleegkundige en diëtist

Diabetespatiënten hebben niet alleen te maken met hun arts, maar ook met andere zorgprofessionals die nauw met elkaar samenwerken. Lees meer in het interview >

Ervaringen met diabetes 

Twee patiënten van CWZ diabetespoli vertellen hun ervaringen met diabetes. Misschien herkent u zich erin. Lees het verhaal van Nicole of het verhaal van Jos.

Jos Granneman over de diabetespoli

Jos Granneman wilde met zijn dochters naar de dierentuin. Die schrokken zich rot toen ze hem zagen en belden meteen de huisartsenpost. Hij was uitgedroogd.

Jos Granneman,
patiënt Interne geneeskunde
Lees zijn verhaal

Waarvoor kunt u bij ons terecht ?

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.