Chirurgie-heelkunde verpleegafdeling B14

Op verpleegafdeling B14 liggen patiënten van algemene heelkunde en gynaecologie.

U kunt bij ons terecht voor relatief kleine chirurgische ingrepen en complexe chirurgische ingrepen.

De aandachtgebieden voor deze verpleegafdeling zijn met name oncologische chirurgie en chirurgie aan het spijsverteringskanaal (gastro-intestinale chirurgie). Op de afdeling kunnen maximaal 36 patiënten verpleegd worden. Mannen en vrouwen worden gemengd verpleegd. 

Voor patiënten op afdeling B14 voor de gynaecologie: kijk bij verpleegafdeling gynaecologie.

Toon meer

Sneller herstellen na een operatie

In CWZ wordt bij operaties die betrekking hebben op een dikke darm- of endeldarm operatie het ERAS programma toegepast. ERAS is een afkorting van Enhanced Recovery After surgery. Dit betekent: versneld herstel na operatie. Het ERAS protocol is een kwaliteitsprogramma rondom een operatie met daarin alle factoren die een positieve invloed hebben op herstel.

Stomazorg

De verpleegafdeling heelkunde geeft stomazorg aan patiënten. Op de verpleegafdeling werken gespecialiseerde stoma verpleegkundigen. Alle verpleegkundigen kunnen zorg dragen voor patiënten met een stoma. 

Er wordt nauw samen gewerkt met de stomapoli darm. De stomaverpleegkundigen begeleiden u bij het leren omgaan met de stoma. 

Dagindeling

7.00 uur Medicijnronde
7.30 uur Start mogelijkheid om te ontbijten (roomservice)
Hierna kunt u zich verzorgen. Zo nodig helpen wij u daarbij. Heeft u een revalidatieschema, dan kunt u daarop lezen welke activiteiten u op welk moment mag verrichten. Tussen 8.00 uur en 9.00 uur wordt zonodig bloed geprikt voor onderzoek of een hartfilmpje gemaakt. Graag op de kamer blijven.
8.15 uur Start artsenvisite. Uw verpleegkundige kent het programma.
10.00 uur Warme en koude dranken
12.00 uur Medicijnronde
13.00 uur Tweede ronde bloedprikken indien nodig. De verpleegkundige geeft informatie over de onderzoeken van de volgende dag, indien van toepassing.
13.30 uur Vanaf dit tijdstip kunt u de warme maaltijd gebruiken. Dat kan ook ’s avonds. Na de maaltijd is er gelegenheid om te rusten.
15.00 uur Medicijnronde. Warme en koude dranken.
17.00 uur Medicijnronde
18.30 uur Vanaf dit tijdstip kunt u een broodmaaltijd gebruiken. U kunt ook warm eten als u wilt.
19.00 uur Warme en koude dranken
20.00 uur De verpleegkundige meet uw temperatuur, bloeddruk, pols en vraagt u naar een pijnscore.
22.00 uur Medicijnronde. Laatste ronde met warme en koude dranken voor de nacht.
22.30 uur Na dit tijdstip proberen wij te zorgen voor rust op de patiëntenkamers, zodat u kunt slapen.
's Nachts Een verpleegkundige maakt regelmatig een rondgang over de afdeling om te kijken of alles in orde is. Mocht u niet kunnen slapen of heeft u behoefte aan een praatje, bel dan gerust.

Waarvoor kunt u bij ons terecht ?

Praktische informatie

Maatregelen corona

Houd u aan de corona-maatregelen van CWZ om besmetting te voorkomen.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een geldig legitimatiebewijs voor identificatie, CWZ-registratiekaart, actueel medicijnoverzicht (AMO), zorgpas.

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.