Anale klachten spreekuur

Op het spreekuur anale klachten behandelen we anale klachten. Het spreekuur is elke woensdag. Het spreekuur is onderdeel van de polikliniek heelkunde.

Bereikbaarheid

024 365 82 60
maandag-vrijdag
8.30 - 17.00 uur
chirurgie-heelkunde B58

Gang van zaken

  • U gaat naar Meldpunt 2B. Hier meldt u zich met uw legitimatiebewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker van het Meldpunt. 
  • Een doktersassistente roept u vervolgens op en brengt u naar een onderzoekskamer waar u plaats neemt. Zij ondersteunt tijdens het spreekuur.
  • De physician assistant stelt u vragen over uw klachten (anamnese). Zonodig doet zij lichamelijk onderzoek. Daarna bespreekt u samen de behandeling.
  • Na het gesprek regelt de doktersassistente de afspraken voor de behandeling. Daarvoor komt u meestal nog 2 keer terug op het spreekuur.
  • Wanneer een operatie nodig is, krijgt u informatie over wat u kunt verwachten vóór, tijdens en na de operatie. Ook vertelt zij hoe u zich moet voorbereiden op de operatie.

Behandelteam anale klachten

Voor anale klachten heeft CWZ een speciaal behandelteam.

Physician assistant: uw aanspreekpunt

In CWZ wordt het proctologisch spreekuur gedaan door 2  physician assistants. Zij zien wekelijks patiënten met anale klachten en zijn hier speciaal voor opgeleid. Zowel het uitvragen van de klachten, het lichamelijk onderzoek, de diagnostiek en de behandeling voeren zij zelfstandig uit met hulp van een doktersassistente.

Het voordeel hiervan is dat er zoveel mogelijk continuïteit wordt gewaarborgd en dat patiënten zo min mogelijk verschillende hulpverleners zien. Patiënten lopen vaak al jaren met de klachten rond, omdat ze zich er toch voor schamen. De drempel om hiermee naar de huisarts te gaan is hoog, maar als ze dan na 1 of 2 behandelingen van hun klachten af zijn vragen ze zich vaak af waarom ze er zo lang mee rondgelopen hebben.

Naast de physician assistants is er ook een team chirurgen die zich met dit aandachtsgebied bezighoudt. Meer complexe problemen of problemen die een operatie vereisen, worden bij voorkeur door één van deze chirurgen behandeld.

Chirurgen met aandachtsgebied anale klachten
Voor een operatie met narcose of een ruggenprik komt u bij:

Loes van Bommel over behandeling aambeien

'Dat je aambeien hebt, hang je niet aan de grote klok. Dan is het hartstikke fijn als je altijd dezelfde dokter ziet', aldus Loes.

Loes van Bommel,
patiënt Chirurgie-heelkunde
Lees haar verhaal

Waarvoor kunt u bij ons terecht ?

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een geldig legitimatiebewijs voor identificatie, CWZ-registratiekaart, actueel medicijnoverzicht (AMO), zorgpas.

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.