Versleten knie

Als uw knie versleten is, is uw kraakbeen beschadigd of weggesleten.

Het laagje kraakbeen is dan dunner dan normaal. Hierdoor staat uw knie vaak anders dan de bedoeling is. Hier kunt u klachten door krijgen. Er zijn verschillende afwijkingen die de kans op een versleten knie groter maken, bijvoorbeeld een ziekte, een breuk of als uw meniscus is verwijderd.

Door uw versleten knie kun u zich niet meer vrij bewegen. Als u relatief jong bent en de slijtage aan 1 kant van uw knie zit, kunnen we de stand van uw knie veranderen. Hierdoor nemen uw klachten af. Als uw knie erg versleten is kunnen we kiezen voor een halve knieprothese of een hele knieprothese.

Toon meer

Klachten / symptomen versleten knie / artrose knie

  • uw knie doet pijn 
  • uw knie is stijf, vooral ’s ochtends.

In onderstaande video vertelt orthopedisch chirurg Sander Koëter over artroseklachten aan de knie.

Waarom naar CWZ met een versleten knie / artrose knie?

  • CWZ heeft een landelijk expertisecentrum voor knieklachten. Hiervoor kunt u terecht bij orthopedie.
  • We bekijken samen met u wat de beste behandeling is, op welk moment we van start gaan en wie er bij de behandeling worden betrokken. Samenwerking is de sleutel tot snel herstel.
  • Onderstaande consultkaart kan helpen bij het gesprek over de mogelijkheden voor behandeling. Voordat u bij de orthopedisch chirurg of verpleegkundig specialist komt, is het handig om dit door te lezen.

Keuzekaart

Informatiebijeenkomst Zelf artroseklachten verminderen

Heeft de huisarts of orthopedisch chirurg bij u artrose vastgesteld? Vaak kunt u zelf al veel doen om de artroseklachten te verminderen. Hoe hoort u tijdens de informatiebijeenkomsten die afdeling orthopedie regelmatig organiseert. Hier kunt u zich opgeven voor informatiebijeenkomst.