Vaatvernauwing benen of armen

De slagader raakt vernauwd door vet en andere stoffen, waardoor het bloed slechter doorstoomt.

Wanneer we ouder worden, blijven steeds meer vet en andere stoffen aan de binnenkant van onze slagaders plakken. Vooral in de benen, maar ook in de armen.

Als een slagader voor 50% of meer dicht zit, kan dit voor klachten zorgen. In de benen wordt dit ook wel etalagebenen genoemd. Uiteindelijk kan uw slagader ook helemaal dicht komt te zitten. Dit heet afsluiting van de beenslagader

Toon meer

Klachten / symptomen vaatvernauwing benen of armen

  • Als u een paar honderd meter loopt krijgt u veel pijn in uw benen, na even stilstaan verdwijnt de pijn (etalagebenen). De pijn voelt aan als kramp.
  • U heeft koude voeten.
  • U heeft een zwaar en vermoeid gevoel in uw benen.
  • In de armen kunt u vergelijkbare klachten hebben.

Waarom naar CWZ met een vaatvernauwing in de benen of armen?

Soms is het aanpassen van uw levensstijl voldoende om de klachten te laten verdwijnen. Het kan ook zijn dat een behandeling nodig is. Bij CWZ bent u daarvoor in de juiste handen. CWZ kreeg het Vaatkeurmerk voor de goede zorg voor aandoeningen in de slagaders, zoals slagadervernauwing in de benen of armen. 

Meer over vaatvernauwing benen of armen

Vaatvernauwing wordt veroorzaakt door verkalking in de slagaders. Lees meer over slagaderverkalking.

Meneer Thijssen over acute vaatoperatie

Met spoed kwam meneer Thijssen in CWZ toen hij niet meer kon lopen. De vaatchirurg legde een kunstader aan van lies tot knie. Sindsdien is hij weer goed ter been.

Meneer Thijssen,
patiënt Chirurgie-heelkunde
Lees zijn verhaal